Olej z pestek moreli 50ml

Placeholder
5,85 

Olej ten jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych,...

Kategoria:

Opis

Olej z pestek moreli jest tłoczony na zimno z nasion moreli zwyczajnej. Ma delikatny, lekko migdałowy smak i jasnożółty kolor.

Skład:

Olej ten jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin młodości (A oraz E) i składników mineralnych. Jednak kluczowa jest w nim obecność witaminy B17 (amigdaliny lub letrilu).

– kwas oleinowy,
– kwas linolowy,
– kwas palmitynowy,
– witaminy A, B, E,
– składniki mineralne.

Zastosowanie:

Olej z pestek moreli to powszechnie ceniony naturalny i uniwersalny kosmetyk, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry. Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Może być dodawany do innych kosmetyków, wzmacniając ich działanie. Działa nawilżająco

Stosowany w:

  • w masażu-poprawia napięcie skóry
  • do kąpieli dla niemowląt,
  • do cery mieszanej i trądzikowej
  • do cery suchej, popękanej, spierzchniętej,
  • cera normalna,

Podobny pod względem składu do oleju ze słodkich migdałów i z pestek moreli.

Dodatkowe informacje

Waga 1 kg