ŻYWNOŚĆ, KTÓRA NISZCZY ZDROWIE

Należy wykluczyć produkty szkodliwe dla wątroby:

  • smażone, tłuste mięso,
  • smażone ziemniaki, placki ziemniaczane, frytki,
  • ostre przekąski,
  • tłuste ryby,
  • biała mąka,
  • słodkie pieczywo, torty,
  • ciasto francuskie, kruche,
  • ocet, pieprz, musztarda,
  • tłusta śmietana,
  • majonez,
  • margaryny,
  • grzyby,
  • smażona cebula,
  • kwaśne lub słodkie soki,
  • chipsy,
  • kawa

DETOKS

                        Toksyny to substancje trujące, które zaburzają pracę organizmu, wywierają szkodliwy wpływ na wszystkie narządy. W naszym organizmie gromadzą się zanieczyszczenia, znajdujące się w naszym otoczeniu: w wodzie, glebie,

SZKODLIWE DODATKI W ŻYWNOŚCI

                  Wraz z jedzeniem i piciem przyjmujemy duże ilości substancji trujących. Większość dodatków do żywności jest niebezpieczna. Mają one sprawić, by to, co spożywamy było atrakcyjne.

 

Dlatego przy robieniu codziennych